SM-joukkuekisat 2018 Kuhmossa

By on 4.9.2018

Suomen Urheilukalastajain Liiton kolmimiehinen joukkue, joka muodostettiin tällä kertaa Hyvinkään Perhokalastajien jäsenistä, osallistui perhokalastuksen SM-joukkuekisaan 11.-12. elokuuta.

Kilpailut järjestettiin Kuhmossa, Pajakkajoella ja Lentuankoskilla. Liiton joukkueessa kisasivat Jarno JääskeläinenJuha Pohjalainen sekä kapteenina toiminut Arto Kujala.

Olosuhteet olivat matalan ja lämpimän veden vuoksi vaikeat. Kilpailujen peruuttamistakin harkittiin, mutta onneksi vesi viileni juuri ennen kisoja sen verran, että ne voitiin järjestää. Sääntöjä muutettiin vielä vähän ennen kilpailuja ohjaamalla pyyntipainetta muihin kuin lohikaloihin pudottamalla särkikalojen alamittaa ja lisäämällä ahven kilpailulajeihin.

SUKL:n kilpailuparina oli Kajaanin PK. Joukkueemme totesi, että kajaanilaiset ansaitsivat erityismaininnan hyvästä huumorintajusta ja oikeasta asenteesta. SUKL kiittää myös järjestäjiä onnistuneista kilpailusta hankalissa olosuhteissa.

Tuloksia

SUKL:n joukkue tuli 9. sijalle (kilpailussa mukana kymmenen joukkuetta). Kärkisijat jakautuivat seuraavasti:

  1. Fly fishing club Jyväskylä. (Pietari Sipponen, Heikki Kurtti ja Esa Pölkki).
  2. Pohjanmaan kilpaperhokalastajat 1. (Mika Yli-Soini, Janne Miettinen ja Janne Heikkinen).
  3. Pohjanmaan kilpaperhokalastajat 2. (Harri Huru, Markku Ilves ja Perttu Alakorpi).

KUVAT: SUKL:n joukkue & Kajaanin Perhokerhon joukkue.

SUKL:n joukkue: Juha Pohjalainen, Jarno Jääskeläinen ja Arto Kujala.

 

Kajaanilaisten Heikkinen mittauttaa kohta harjuksen Lentuankoskella.

 

Viides jakso: Kilpakumppanit Kajaanin PK:n Mattinen ja SUKL:n Kujala juonivat kalastustaktiikkaa Ison Lentuankosken niskalla.

 

Toinen jakso: Pajakkakosken pooli.

 

Kajaanin Perhokerhon Partanen kalastaa Pienellä Lentuankoskella kolmannella jaksolla.

 

Saarikosken poolilta alkoi SUKL:n joukkueen kilpailu. Artikkelin otsikkokuva on myös Saarikoskelta.

Posted in: Yleinen
Tagged: , ,

Perhonsidonnan SM-kilpailut

By on 28.3.2016

  Onnea voittajille! Perhonsidonnan SM-kilpailut vietiin läpi 19.3. Helsingissä. Kilpailun taso oli kauttaaltaan hyvä ja erinomaisia suorituksia nähtiin useita. Osallistujamäärät olivat kohtuulliset, vaikka kisojen historian huippuvuosista jäätiin kauas. Nuorten sarjan vähäinen osallistujamäärä herätti keskustelua ja siihen saatiin kiinnostavia kehitysehdotuksia.  

SUKL järjestää perhonsidonnan SM-kisat kevättalvella 2016

By on 21.11.2015

Perhonsidonnan Suomen mestaruudesta kilpaillaan vuonna 2016 Helsingissä. Kilpailupaikka on Hotelli- ja ravintolakoulu Perho ja kisat kilpaillaan yhden päivän aikana 19.3.2016, joka on lauantai. Kisat järjestää SUKL ja ilmoittautuminen tapahtuu näiden verkkosivujen kautta. Kisoissa on neljä sarjaa kuten aiemminkin. Kilpasarjat ovat

Poimintoja vuoden 2014 toiminnasta

By on 10.2.2015

Vuosi 2014 oli SUKL:n 95. toimintavuosi. Liitto tarjosi toututtun tapaan neuvontaa kalastusasioissa. Ohessa muutamia poimintoja liiton toiminnasta viime vuonna. Suomen Urheilukalastajain Liiton toimintavuoden 2014 tilinpäätös oli voitollinen. Vuoden 2014 aikana liitto teki työtä sekä maamme kalastuskulttuurin että uhanalaisten vaelluskalakantojemme eteen.

SUKL:n vuositarrat painettu

By on 22.8.2013

SUKL:n vuositarrat painettu SUKL:n vuositarrojen painattamiseen liittyneet ongelmat on saatu ratkaistua. Tarrat on painettu ja ne toimitetaan jäsenistölle pikaisesti.

Internetsivujen uudistus

By on 13.2.2013

SUKL:n internetsivujen uudistamistyö SUKL:n internetsivuja uusitaan talkoovoimin ja oman työn ohella. Jos haluat osallistua hankkeeseen, apusi on tervetullutta. Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja kerro osaamisestasi niin palaamme asiaan. Jos olet matkailuyrittäjä tai myyt koskikalastuslupia, kysy mahdollisuuksistamme esitellä toimintaasi kalapaikkaoppaassamme.