Renforsin ranta

Rekisterinumero

Perustiedot:

Perhon kehittäjä:
Jukka Nissinen
Tyyppi:
Lohiperho
Sidoksen syntyaika:
2010
Kohdekala:
Lohi

Sidosohje:

Koukku:
1/0-3/0
Pyrstö:
Kultafasaanin crest, mandariinisorsa
Kierre:
Soikea hopea
Hela:
Ohut soikea hopea
Perä:
Sininen silkki, jolla em. hopeakierre
Vyö:
Musta strutsi
Runko:
Royal blue silkki 1/3, vihreä hylje 1/3 ja royal blue hylje 1/3
Kurkkku- tai kaulushäkilä:
Kurkkuhäkilä sama kuin runkohäkilä.
Runkohäkilä:
Vihreä ja sininen kukko hyljerungon osalla.
Siipi:
Alussiipi: siniset kukon häkilähöyhenet vastakkain. Siipi: musta, valkoinen, sininen, musta, valkoinen, vihreä, musta kalkkuna ja specled trappi. Mustat ja valkoiset osat kapeana. Sininen, vihreä ja specled trappi noin kaksi kertaa mustan ja valkoisen yhteispaksuuden levyisenä. Päällä ruskea mallard. Sivut mandariinisorsaa. Posket viidakkokukkoa. Kate kultafasaanin crest. Sarvet amherstfasaani.
Pää:
Musta

Renforsin Ranta

Renforsin Ranta on Kajaanissa sijaitseva yritysalue, joka on perustettu UPM:n paperitehtaan entisiin tiloihin. Aikoinaan Kajaanissa vaikuttaneen monialaisen tehtailijan, Herman Renforsin mukaan nimensä saaneella teollisuusalueella toimivat eri alojen yritykset työllistävät tänä päivänä jo lähes saman määrän työntekijöitä kuin aiemmin lakkautettu paperitehdas.

Kajaanin perhokerho on vuokrannut keskellä Kajaanin kaupunkia olevan voimalaitosten välisen jokialueen kalastusoikeuden itselleen ja sitoutunut samalla hoitamaan sekä kehittämään alueen kalastusta. Tätä Kajaanijoessa sijaitsevaa Linnan virta nimistä kalastusaluetta yhteistyökumppaneilta saadun tuen turvin. Renforsin Ranta on näistä tukijoista merkittävin.

Perho nimeltä Renforsin Ranta on suunniteltu ensisijaisesti näyttäväksi lahjaperhoksi. Perhon on suunnitellut kajaanilainen perhonsitoja Jukka Nissinen ja siinä on pyritty noudattamaan yritysalueen logossa olevien värien kirjoa.